ANTALYA / GAZİPAŞA - Gazipaşa Özel Eğitim Uygulama Okulu I. Kademe

Okul Müdürümüzün 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı

Okul Müdürümüz Sayın Hasan Özcan ÇAĞLAR´ın 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlama Mesajı

Millet Mekteplerinin açıldığı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Başöğretmenlik unvanını kabul ettiği bu anlamlı günümüzde tüm değerli öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyorum.

Öğretmenlik, insanlık tarihinin en anlamlı ve ölümsüz mesleğidir. Her gün yeni yeni değişimlere sahne olan dünyamızda her çağda olduğu gibi bugün de, öğretmenlerimiz geleceğimizi hazırlama görevini üstlenmiştir. Bütün bu değişim yolunda, Büyük Atatürk'ün "Çocuklarımızı artık düşüncelerini hiç çekinmeden açıkça ifade etmeye, inandıklarını savunmaya, buna karşılık da başkalarının samimi düşüncelerine saygı beslemeye alıştırmalıyız. Aynı zamanda onların temiz yüreklerinde vatan, millet, aile ve yurttaş sevgisiyle beraber doğruya, iyiye ve güzel şeylere karşı sevgi ve ilgi uyandırmaya çalışmalıyız. Bence bunlar, çocuk terbiyesinde ana kucağından en yüksek eğitim ocaklarına kadar her yerde her zaman üzerinde durulacak önemli noktalardır. Ancak bu suretledir ki çocuklarımız memlekete yararlı birer vatandaş ve mükemmel birer insan olurlar." sözleri bizlere yol gösterici olmuş ve olmaya da devam edecektir.

Teknoloji eğitimde ne kadar etkili kullanılırsa kullanılsın eğitimin ana unsuru her zaman öğretmenlerdir. Öğretmenin etkin olmadığı bir eğitim sisteminin başarılı olması düşünülemez. Onun için her zaman olduğu gibi bugün de bizlere büyük sorumluluklar düşmektedir. Bizler, Türk Milli Eğitiminin temel amaçları ve ilkeleri çerçevesinde, kendi yetenek ve kabiliyetini bilen, geçmişini, özünü sağlam bir tarih şuuru içerisinde algılayan, yaşadığı zamanın gerçeklerinin de farkında olan, geleceğe umutla bakan, ulusal ve evrensel hukuk kurallarının bilincinde ve "yaratılanı yaratandan ötürü hoş görme" felsefesi gereği insan sevgisiyle, kısaca; bizi biz yapan değerlerimizle donatılmış bireyler yetiştirme azim ve gayreti içerisinde olmalıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle,  nesillerimizi yetiştirmek için özveriyle çalışan tüm değerli öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyor, emekli olan öğretmenlerimize yaptıkları hizmet nedeniyle teşekkür ediyor, ebediyete intikal eden ve görevi başında şehit olan öğretmenlerimize Allah'dan rahmet diliyor, hepinize saygılarımı sunuyorum.

Yayın: 23.11.2021 - Güncelleme: 23.11.2021 13:40 - Görüntülenme: 148